Laž je danas osnova djelovanja i obuhvatila je sve strukture društveno socijalnog života. Danas lažu svjetske institucije poput Svjetske zdravstvene organizacije i Ujedinjenih naroda. Lažu predsjednici i vlade svjetskih država. Lažu nevladine udruge, korporacije, mediji, državne institucije, udruge, sportska društva i svaka skupina sa nekim izraženim interesom.

Ta laž je postala najočitija kad  se pojavio takozvani virus, u kojem je na površinu izašlo svo licemjere i kad je istina bila najgaženija od kad je čovječanstva. Laž je postala još očitija kad su u pitanju bile spasonosne bockice, gdje je pogažen osnovni temelj medicine i gdje su baš medicinari izdali sami sebe i medicinu. Tada je postalo najočitije da struka ne odlučuje o ničemu, ali zabrinjava šutnja, strah od istine i širenje laži. Najveći sponzor Svjetske zdravstvene organizacije postaje najveći stručnjak za medicinu. On najavljuje nove pandemije, sve zna o cjepivima, propisuje mjere i plaćene spodobe šute.

Nakon pandemije dolazi potreban globalni rat samo sa jednim ciljem i namjerom da i dalje širi strah među ljudima. S pandemijom globalna elita nije najbolje uspjela u svojoj namjeri, pa provodi drugi dio svog geostrateškog plana, a to je globalni rat. Znamo da svijetom vlada strah ( prijetnja ) i korupcija ( novac ), ali zašto nitko ne progovori barem javno zašto laže. Da li je dobio novac ili prijetnju, pa je to razlog laži.

Svako društvo se uruši onog istog trenutka kad laž postane sredstvo manipulacije, a istina progonjena  od onih kojim upravo ne odgovara jer je dokaz njihove laži. Kad gotovo svi mediji i svi novinari pišu laži i vrše utjecaj na mase ljudi, nema više povratka na istinu. Došli smo do kraja kao što piše u Bibliji. Laž ( sotona ) u potpunosti je preuzeo upravljanje zemljom.

Povratka više nema i svijet koji smo još do nedavno poznavali, nestaje naočigled pred nama, a da većina toga nije svjesna ili ne želi ovu činjenicu prihvatiti.