Naša tijela su napunjena energijom, ali ona je blokirana unutar nas. Kada smo rođeni prštimo od života, međutim svakodnevno starimo jer gubimo vitalnost zbog iscrpljenosti.

Vaša prirodna energija

Vježbajući precizno vježbe za razvoj psihofizičkih sposobnosti mi preokrećemo proces vitalnosti.  Sustav vježbi gradi i oslobađa izuzetan protok prirodne energije koji je prikriven unutar vašeg tijela. Podiže tijelo i um do izuzetno visokih razina energije, vitalnosti i snage. Energija u našim tijelima je poput stalnog ritma naših pluća i besprekidne cirkulacije naše krvi. Tisuće kemijskih reakcija se odvijaju u svakom trenutku, a bezbroj električnih impulsa prolaze kroz svaki dio našeg tijela.

Mi smo svi dio cjelokupnog toka energije oko nas. Zamršene mreže energije u vašem tijelu formiraju dio energije iz prirodnog svijeta. Vi ste samo minijaturno polje elektromagnetske energije svemira.

Oslobađanje vaše unutarnje snage

Tajna umjetnosti interne snage je da ponovno otkrijete i oslobodite snažnu energiju koja je uspavana i blokirana u vama.

Potpuno opuštanje je samo jedan dio tog procesa, drugi dio je razvoj mentalnih i fizičkih sposobnosti koje su leže neiskorištene od rođenja. Opće je poznato da koristimo samo maleni postotak naših moždanih ćelija. Također je istina da smo svjesni i da treniramo samo određeni postotak naših fizičkih sposobnosti. Većina vježbi kao što su trčanje, plivanje, dizanje utega, aerobic i razni timski sportovi,  samo se koncentriraju na razvoj naše fizičke snage.

Većina svakodnevnih vježbi razvija samo ključne grupe mišića i imaju snažan utjecaj na pluća, srce i kardiovaskularni sustav, ali postoji granica do koje postoji korist od takvih vježbi.

Vježbajući uporno vaši mišići dosegnu svoj puni kapacitet, ali rad koji se traži od vašeg srca, a posebno vaših pluća je toliko intenzivan da prije ili kasnije postanete umorni i morate prestati. Rezultat toga je ne samo privremena iscrpljenost, već ograničen razvoj vaše mišićne moći.

Vježbe za razvoj psihofizičkih sposobnosti će vam omogućiti da iskoristite vašu mišićnu mrežu u punom kapacitetu tijekom dugih perioda bez iscrpljivanja pluća. U stvari, vaše disanje će postati još dublje i sporije, opskrbljujući vaše srce povećanom količinom kisika. Istovremeno, vaš puls će se ubrzati, omogućavajući vašem srcu da nosi velike količine kisika u vaše mišiće i unutarnje organe. Iako ćete vježbati kao nikada do sada, nećete savladani umorom hvatati zrak. Bit ćete u mogućnosti vježbati bez borbe protiv samoga sebe. Vrlo malo drugih vježbi stimuliraju, čiste i masiraju sve unutarnje sustave u tijelu na ovaj način.