različita stanja remećenja živaca

Kada analiziramo različita stanja koja remete živce

Kada analiziramo različita stanja koja remete živce, nalazimo da je poremećeno stanje uma udaljeni uzrok, stoga mirna stanja uma moraju biti lijek. Poremećena stanja uma poremetit će električne energije generirane u mozgu, a kako te energije slijede živce kroz cijeli sustav, cijeli će sustav biti u skladu s tim u neskladu. S druge strane, mirna stanja uma će uzrokovati da električne energije generirane u mozgu postanu mirne, spokojne i harmonične, a kakve su te energije, takav će biti i cijeli živčani sustav. Kada stvaramo samo mirna stanja uma, neće biti nikakvih nesloga u sustavu, a kada nestane nesklada, nestat će i nervoze.

Kada su poremećena mentalna stanja već proizvedena, njima se može suprotstaviti prije nego što uđu u živčani sustav i izbjeći njihove neželjene učinke. Proces je jednostavan i svatko ga može učinkovito primijeniti. U prvom redu, život i misao treba učiniti što mirnijima, spokojnijima i spokojnijima; i, drugo, svaki uzrok smetnje ili nervoze, bilo akutne ili kronične, svjesne ili podsvjesne, treba ukloniti njegovanjem vedrine i mira.

Dok je živčana sila još u mozgu, možete modificirati njezine vibracije promjenom radnji u umu, ali nakon što ova sila uđe u leđnu moždinu, nastavit će u svojim izvornim vibracijama sve dok ne prodre u sustav. Stoga se na ovu silu mora djelovati prije nego što uđe u leđnu moždinu, a budući da spremno reagira na svaku akciju uma, može se napraviti potpuna promjena ako se proizvede na pravom mjestu.

Da bismo izravno dosegnuli energije mozga, um bi trebao djelovati na moždani centar, točku točno na sredini između otvora ušiju. Povucite zamišljenu crtu od uha do uha kroz svoj mozak i podijelite tu liniju u sredini. U ovoj točki pronaći ćete područje moždanog centra. U području moždanog centra energija ili živčana sila koja je nastala u mozgu prenosi se u leđnu moždinu, odakle odlazi u sve dijelove sustava. Da bi promijenio vibracije ove sile, dakle, prije nego što ona uđe u leđnu moždinu, um mora djelovati na moždani centar i mora kroz to djelovanje proizvesti vrlo stanje koje je poželjno u živčanom sustavu u cjelini. To stanje uma koje je utisnuto u moždani centar uzrokovat će da sve živčane sile koje dolaze iz mozga budu identične sa samim mentalnim stanjem, kako u prirodi tako i u djelovanju, stoga će u moždani centar utisnuti mentalno stanje savršene harmonije, smirenost i staloženost, uzrokovat će živčanu silu dok ide iz mozga da postane smirena, harmonična i staložena, te će u skladu s tim prenijeti smirenost, harmoniju i staloženost u svaki dio sustava.

Kada ove mirne živčane struje počnu prolaziti kroz sustav, svaki oblik nervoze počet će nestajati, a olakšanje će se osjetiti istog trenutka. Također će prestati sve slabe radnje srca i normalno djelovanje biti osigurano, jer sve srčane tegobe, praktički, dolaze od poremećaja u živčanom sustavu. Koncentracija na moždani centar u stavu mira uzrokovat će da srce postane normalno u svojim radnjama za nekoliko trenutaka, a ako se ova metoda koristi nekoliko puta svaki dan po pet ili deset minuta, ono što se obično govori kao bolest srca će nestati, a da samom srcu ne posveti ni najmanje razmišljanja ili pažnje.

Kako biste savršeno primijenili ovu metodu, usmjerite pozornost na moždani centar i nježno se koncentrirajte na ovu točku dok smireno, ali duboko razmišljate o staloženosti, miru, spokoju i harmoniji. Pokušajte u to vrijeme osjetiti da je sve u centru mozga mirno, savršeno mirno; da je sve tiho, lagano i mirno. I ovdje se trebamo sjetiti da dok koristimo ovu metodu ne bismo trebali ni najmanje misliti na um ili tijelo, već bi sve misli trebale biti usmjerene na ono mirno stanje koje zamišljamo da se proizvodi u centru mozga. Ako možete usmjeriti svu svoju pažnju na moždani centar u to vrijeme i osjetiti da se sve energije uma i mozga lagano kreću prema moždanom centru, ostvarit ćete savršenu harmoniju u cijelom svom sustavu, čak i za nekoliko sekundi.

Ovo mirno stanje uma uskoro će prodrijeti u cijelo područje moždanog centra, a sve energije koje prolaze iz mozga u leđnu moždinu, a odatle u živčani sustav, promijenit će se i postati mirne i spokojne, jer je to stanje u moždanom centru kroz koji te energije uvijek prolaze. A budući da su to jedine energije koje djeluju izravno kroz živčani sustav, sva nervoza mora nestati kada same te energije postanu spokojne.

Vrlo je važno pokušati osjetiti finiju bit ili život uma dok se ravnomjerno koncentrirate na moždani centar, jer kada se osjeti finiji život podsvijest će biti impresionirana; a kada se savršeni mir prenese u podsvijest, dobro je djelo obavljeno. Kada podsvijest postane mirna i spokojna u svim svojim radnjama, svaki će atom u sustavu raditi u savršenom skladu, a svaka će akcija, bez obzira koliko brza ili snažna, biti apsolutno smirena i spokojna.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)