Istina je najvažnija karakterna osobina pojedinca. Istina je najtanja crta ljudskog života i svakog pojedinca određuje u odnosu na druge i njega samog. U moru svakodnevnih društveno socijalnih događanja, ono što nas određuje i pozicionira u odnosu na svaku životnu situaciju je činjenica i realnost, da li smo na istini.

Iako je istina realnost, ona se teško prepoznaje. Kako ćemo prepoznati istinu u svom okruženju, ako i sami nismo na istini. Sve nasuprot istini je laž i imaginacija koja nema stvarnu osnovu, snagu, vjerodostojnost niti moć.

Znam da mnogi u današnjem svijetu ne razumiju, a još manje razmišljaju o istini. Ona je najvažnija karakterna osobina u našim životima. Želimo li riješiti bilo koju situaciju u našem životu, kvalitetno, uspješno i trajno, jednostavno mi moramo stvarno pristupiti, stvarno sagledati, stvarno donijeti odluku i pristupiti izvršenju.

Drugom riječju ISTINU možemo nazvati i Realnošću. Realnost jednako istina i istina jednako realnost. Samo na temelju istine i stvarnog sagledavanja, možemo stvarno razriješiti bilo koji životni problem, pa tako i samo naše zdravlje.

Ono što današnji život čovjeka čini ovako besmislenim, upravo je mali postotak istine kojom smo okruženi.