funkcija živčanog sustava

Druga funkcija živčanog sustava

Druga funkcija živčanog sustava je prijenos kreativne energije u svaki dio tijela. Svaka stanica u sustavu izgrađena je ili popravljena kreativnom energijom, a ta energija se prenosi živcem koji ulazi u mjesto te stanice; posljedično, kada živčani sustav nije u funkciji, proces popravka, ili izgradnje stanica, bit će usporen na mnogim mjestima. Kada se ovaj proces ometa ili se normalne aktivnosti procesa poremete, sustav ne samo da će biti u lošem stanju, već se mogu proizvesti lažne izrasline. Kada su kreativne sile poremećene ili pogrešno usmjerene u bilo kojem dijelu sustava, one ne mogu nastaviti s normalnom izgradnjom stanica, već će u mnogim slučajevima početi proizvoditi lažnu izgradnju stanica. Na taj način mogu nastati tumori, karcinomi, strume, katarakta i sve vrste neprirodnih izraslina.

I u vezi s tim trebamo zapamtiti da se praktički sve abnormalne izrasline u ljudskom sustavu mogu pratiti unatrag do živčanih stanja nekog oblika.

Savršeno zdravlje za živce, dakle, ako se održava tijekom cijelog života, apsolutno bi spriječilo sve takve neprirodne izrasline u ljudskom sustavu. Kada kreativne energije sustava nastave sa svojim normalnim aktivnostima, ne može se formirati neprirodan rast, a da bi se te energije održale u njihovom normalnom stanju djelovanja, živčani sustav mora biti u redu; odnosno svaki živac mora biti dobrog zdravlja.

Ući u pojedinosti i potpuno ocrtati različite učinke koji slijede radnje živčane tekućine dovelo bi nas u svaku fazu fiziološke psihologije, a bili bi potrebni svesci. Međutim, nije naša svrha predstaviti potpunu raspravu o ovoj golemoj temi u vezi s tim, već jednostavno prikazati na najkraći mogući način praktičnu primjenu djelotvornog lijeka za živce. Različiti učinci živčane tekućine u svim njezinim funkcijama bit će ispravni kada je uzrok ispravan; a uzrok je pravi kada su vibracije elektriciteta tijela normalne. Proizvodnja i održavanje takvih normalnih vibracija stoga mora biti naša svrha.

Rečeno je da je zbrka među vibracijama živčanih sila neposredni uzrok nervoze, a također da je ta sila nastaje u mozgu; stoga, da bismo pronašli uzrok ove zbrke, moramo otići do mozga, ili bolje rečeno do uma. Kada analiziramo um, otkrivamo da svaki mentalni stav proizvodi odgovarajuću radnju u mozgu i do određenog stupnja modificira sile koje se stvaraju u mozgu. Kako je mozak dinamo koji stvara živčane sile ili električne sile živčanog sustava, očito je da će poremećeno mentalno stanje koje proizvodi odgovarajuću radnju u mozgu zbuniti vibracije sila koje se stvaraju u mozgu tijekom tog određenog stanja. um.

Ukloniti svaki zbunjeni stav ili poremećeno stanje iz uma bi se, stoga, činilo savršenim lijekom; ali to bi predstavljalo potpunu prevenciju, a ne nužno lijek za učinkovitu upotrebu kada je stvarna nervoza prisutna. Da bi se spriječila svaka nervoza, čovjek mora postati gospodar svojih misli i osjećaja i naučiti stvarati samo ona mentalna stanja koja imaju skladan i zdrav učinak na tijelo; ali to zahtijeva temeljito razumijevanje metafizike, a također i dosta vremena. Zapravo, to bi nužno bio stalan rast. Osim toga, mnoga uznemirujuća psihička stanja nalaze se u podsvijesti i ne mogu se ukloniti dok se ne obnovi cijeli mentalitet. Obnavljanje i usavršavanje podsvijesti, kao i svjesnog uma, trebala bi biti stalna svrha svake osobe; ali dok mijenja svoj um, svoje misli i svoj život, on mora imati neku metodu da se oslobodi tih stanja, čiji nepovoljni uzroci nisu uklonjeni.

Iako možda radimo na potpunoj prevenciji, još uvijek dok ovaj posao nije dovršen, potrebni su nam brzi i spremni lijekovi za uklanjanje rezultata naših pogrešaka, prošlih ili sadašnjih. Ako nastavimo raditi na potpunoj prevenciji, uskoro ćemo doći do mjesta gdje će naše pogreške biti svedene na minimum; ali dok ne dostignemo to stanje moramo imati lijekove ili metode koje će odmah ukloniti pogreške, tako da ne može uslijediti nikakav drugi loš učinak.

Zatim, opet, postoje tisuće onih koji nemaju moć ostati neometani usred svjetske zbrke. Stalno se susreću s neslogom i potrebna im je pomoć kako bi se spriječilo da takva nesloga proizvede štetne posljedice. Stoga trebamo učinkovite lijekove za sadašnjost, kao i sustav razmišljanja i življenja kroz koji postupno možemo osigurati potpunu prevenciju.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)