Beskontaktna borba – Šaolin kung fu sistem je po mom mišljenju najefektivniji način borbe. Ovaj sistem se konstantno razvijao i otkrivao nove sposobnosti ljudskog organizma, fizički, psihički i psihofizički.

Tehnika Šaolina u borbi prsa u prsa bazirana je na povijesnom iskustvu borilačkih vještina i tajnih postignuća moderne znanosti u rezerviranim područjima ljudskog uma i fiziologije u ekstremnim situacijama.

U davnim vremenima su šaolinski redovnici primijetili kako ljudski um funkcionira u raznim oblicima svijesti.

Ovakva stanja se razlikuju u drugačijim radnjama.  Bezosjećajnost tijela, otpor na umor i racionalnost pokreta.

Danas u mnogim zemljama specijalne postrojbe nacionalne sigurnosti, vojske i policije koriste bioenergetski potencijal čovjeka za izvršenje posebnih zadaća. Bioenergetski potencijal pojedinca se može koristiti za zaštitu štićenih osoba, razrješavanje raznih talačkih kriza i u nekim drugim specijalnim zadacima.

Pod takvim djelovanjem gdje nema fizičkog dodira s napadačem, isti su šokirani, energetski iscrpljeni ( fizički i psihički nemoćni ) i nakon takvog djelovanja dugo vremena su dezorijentirani bez mogućnosti daljnjega djelovanja ili pružanja otpora.

Beskontaktno upravljane energijom druge osobe je najdjelotvorniji i najsigurniji za rješavanje talačke krize. U takvoj situaciji osoba koje je pregovarač energetskim kontaktom sklanja osobu koja je talac i istovremeno energijom prisiljava i neutralizira napadača u potpunosti ili tek na nekoliko sekundi, što je već dovoljno vremena da se uključe i drugi pripadnici specijalnih snaga.